U Klikovky 10, 150 00 Praha 5 - Smíchov, Telefon : +420 257 210 146

  • Čeština
  • English
Rezervace

Řízek z hovězí roštěné přelitý pepřovou omáčkou.

Řízek z hovězí roštěné přelitý pepřovou omáčkou.

Řízek z hovězí roštěné přelitý pepřovou omáčkou.
– 300 – 400 g hovězí roštěné – kvalitní z býka
– Hladká mouka
– vajíčka na obalování
– Kvalitní strouhanka
– sůl
– kvalitní tuk nebo olej na smažení
– omáčka z drceného pepře se smetanou / nakládaný zelený pepř,smetana, špetka soli, nasekaná jarní cibulka/
Postup :
Jako všechny řízky naklepeme hovězí roštěnou, možno přes folii. Doporučujeme jako u telecího masa po naklepání zarolovat a nechat pár hodin odležet v lednici. Maso bude křehčí..
Maso osolíme , obalíme klasicky v mouce, vajíčkách a strouhance . Ihned po obalení smažíme na kvalitním tuku nebo oleji.
Pepřovou omáčku zhotovíme z drceného zeleného pepře, smetany, čerstvé jarní cibulky.
Hotový řízek přelijeme pepřovou omáčkou.
Přílohu volíme dle chuti, např. petrželové brambory nebo zkuste cuketové bramborové pyré….
Dobrou chuť z Řízkárny.

Recept na pátek před víkendem :
Řízek z hovězí roštěné přelitý pepřovou omáčkou.
– 300 – 400 g hovězí roštěné – kvalitní z býka
– Hladká mouka
– vajíčka na obalování
– Kvalitní strouhanka
– sůl
– kvalitní tuk nebo olej na smažení
– omáčka z drceného pepře se smetanou / nakládaný zelený pepř,smetana, špetka soli, nasekaná jarní cibulka/
Postup :
Jako všechny řízky naklepeme hovězí roštěnou, možno přes folii. Doporučujeme jako u telecího masa po naklepání zarolovat a nechat pár hodin odležet v lednici. Maso bude křehčí..
Maso osolíme , obalíme klasicky v mouce, vajíčkách a strouhance . Ihned po obalení smažíme na kvalitním tuku nebo oleji.
Pepřovou omáčku zhotovíme z drceného zeleného pepře, smetany, čerstvé jarní cibulky.
Hotový řízek přelijeme pepřovou omáčkou.
Přílohu volíme dle chuti, např. petrželové brambory nebo zkuste cuketové bramborové pyré….
Dobrou chuť z Řízkárny

Komentaře